Nieuws en exposities

Het kleinste galerietje van Amsterdam

In de passage door de Hallen in Amsterdam-West bevindt zich het kleinste galerietje van de stad. Je vindt het achter een monumentaal metalen luik, naast Galerie Beeldend Gesproken. Open het luik en je kijkt door een glazen deur een verlichte luchtschacht in, waar steeds weer een andere kunstenaar de 'kijkdoos' mag inrichten. Dit keer zweeft tussen de ruwe stenen muren een teer jurkje dat ik maakte uit oude landkaarten, papier en kant: Atlantis

Waar: Het Kleinste Galerietje, De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 23, 1053 RT Amsterdam
De ruimte hoort bij Galerie Beeldend Gesproken, tel. 020 3090390
Wanneer: tot 31 januari 2020


Expositie over de Bosatlas in Dordrecht

Ongeveer tien jaar geleden kocht Noordhoff Uitgevers mijn eerste kimono uit landkaart: Schip van Columbus (foto John Stoel, expositie bij Gasunie Groningen). Het kunstwerk is bezig aan een toernee buiten de muren van de uitgeverij. Eerst was er de tentoonstelling bij het GRID Grafisch Museum in Groningen. Nu is de kimono te zien bij het Nationaal Onderwijsmuseum

Waar: Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht, Tel. 078 6326820
Wanneer: vanaf 16 november 2019 tot ?, maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur


Sets kaarten

Er is een nieuwe set kaarten: met afbeeldingen van werken die de reislust wekken. De kaarten zijn extra groot (21x15 cm en 15x15 cm). Prijs per set van 9 kaarten: 10 euro.
Ook de eerste kaarten - vooral over het lichaam - zijn nog beschikbaar. Al deze werken werden gefotografeerd door Ben Deiman en tentoongesteld in Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden. Deze sets van 14 kaarten (van 10 x 15 cm) kosten ook een tientje.
Stuur me een mailtje en de kaarten komen naar je toe.


Video over Afrikaanse invloeden

In 2017 en 2018 maakte ik schitterende reizen in Oeganda, Namibië en Botswana. Ik deed er inspiratie op en kwam met tassen vol materiaal terug. Journalist Boris Braak filmde me in het atelier, te midden van de stoffen waarmee ik de laatste tijd aan het werk ben. Hij maakte een mooie video over de Afrikaanse invloeden in mijn kunst.


Nieuwsbrief

Het fijne van een nieuwsbrief is dat je hem gewoon in je mail krijgt, en je op de hoogte blijft zonder zelf actief op zoek te gaan. Je leest er over de tentoonstellingen die op stapel staan, nieuw werk, leuke weetjes, soms een tip. Een paar keer per jaar verstuur ik de nieuwsbrief naar mensen die hebben laten weten graag op de hoogte te blijven. Onder aan deze pagina kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Verhuur van kunst aan bedrijven

Sinds ruim twintig jaar verhuur ik een deel van mijn kunstwerken aan bedrijven. Eén of twee keer per jaar rijd ik met een auto vol werk voor en richt de ruimtes in op een wijze die past bij het gebruik en de gebruikers ervan. Sommige medewerkers hebben graag inspraak, anderen laten zich liever verrrassen. Extra aandacht gaat uit naar centrale ruimtes zoals hal, vergaderruimtes en kamers waar geregeld gasten komen. 

Interesse? Ik vertel er graag meer over.


Voorbij: jubileumtentoonstelling NKvB

Een memorabel moment in 2018: op dinsdag 8 mei opende HKH Beatrix de jubileumtentoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Pulchri, Den Haag. De prinses beeldhouwt zelf, heeft een beeldentuin en is erelid van de kring. Rechts van haar zie je Jeroen Damen, curator van de tentoonstelling. De tentoonstelling is inmiddels voorbij, maar meer informatie over mijn werk Ontrafeling - geïnspireerd op Röntgen - vind je elders in deze site.


Video uit Siebold Museum in Würzburg, Duitsland

In het Siebold Museum in het Duitse Würzburg had ik najaar 2016 een solo-tentoonstelling met mijn op de kimono geïnspireerde soft sculpturesBekijk in een paar minuten deze video-impressie: https://youtu.be/odlBkkIkaM8 . Of lees het artikel uit de Main Post.


Korte film over tentoonstelling in SieboldHuis Leiden

Ook van de tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een video te bekijken. Klik HIER om de dromerige impressie te zien die Boris Braak maakte van de tentoonstelling (en vergeet niet het geluid aan te zetten!).

Meer informatie is ook nog te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis. Zie verder de fraaie pagina die het Leidsch Dagblad aan de tentoonstelling wijdde.