Over de ‘Planteneter’

Niet lang geleden zagen we in het bos vlakbij regelmatig reeën.

Zo’n mooi gezicht: die ranke en toch gespierde dieren, de grote ogen, schuw en trots. Ik mis ze.

Vandaar dit ontwerp van de ‘Planteneter’. Ik bedacht: een ree eet enkel planten, en dat maakt het dier zó lekker dat wij hem als wild op ons bord willen. Wild smaakt me nu minder goed.

Voor mijn ontwerp wilde ik met het silhouet van de ree laten zien hoe krachtig en tegelijk aaibaar het dier oogt. In de openwerking van het staal zie je de bladeren en bloemen waar reeën dol op zijn. De vorm van de grondplaat doet denken aan een open plekje in het bos.

De ‘Planteneter’ is watergesneden uit Cortenstaal. 
De grote ree die nu in het Bomenmuseum staat, is 175 cm hoog. De prijs: 2950 euro.
Er is ook een kleintje: 75 cm hoog. Prijs van de kleine: 775 euro.

Scroll naar boven